OKRUGLI STOL ''Perspektive promicanja ljudske sigurnosti tijekom članstva RH u Vijeću sigurnosti UN-a'', 14. srpnja 2008., hotel International, Zagreb

Okrugli stol ''Perspektive promicanja ljudske sigurnosti tijekom članstva Republike Hrvatske u Vijeću sigurnosti UN-a'' održat će se 14. srpnja 2008. u hotelu International u Zagrebu.
 
Ured za udruge u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnog društva i Centrom za mirovne studije, organiziraju 14. srpnja 2008. u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb, Okrugli stol na temu ''Perspektive promicanja ljudske sigurnosti tijekom članstva Republike Hrvatske u Vijeću sigurnosti UN-a''. Prijedlog održavanja ovog okruglog stola proistekao je iz dosadašnjih aktivnosti Radne skupine za međunarodnu suradnju i proces pridruživanja EU u okviru Savjeta za razvoj civilnog društva.
 
Na prethodnim sastancima s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, dogovorene su aktivnosti vezane uz mogućnost doprinosa civilnog društva boljoj kvaliteti sudjelovanja Hrvatske u Vijeću sigurnosti UN-a, kao i informiranje javnosti o tom važnom segmentu provedbe ciljeva vanjske politike Republike Hrvatske. Ovaj okrugli stol zamišljen je kao dodatni doprinos uzajamnom razumijevanju i podizanju kvalitete suradnje nadležnih državnih tijela i organiziranog civilnog društva.
 
Radni jezici skupa bit će hrvatski i engleski, uz simultani prijevod. 
Program Okruglog stola možete preuzeti ovdje.