Europska baza projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda

Europski socijalni fond (ESF) omogućuje financiranje na desetke tisuća projekata kojima se širom Europske unije unosi stvarni napredak u živote milijuna građanki i građana. Putem mrežnih stranica Europske komisije moguće je pregledati bazu projekata financiranih iz ESF-a koji su provedeni u državama članicama EU.
Europski socijalni fond jedan je od Strukturnih fondova uspostavljen 1957. godine kako bi se smanjile razlike u životnom standardu između regija i zemalja članica EU-a te promicala ekonomska i socijalna kohezija.
Kroz povijest su financijske podrške iz ESF-a korištene kao nadoknada za izgubljena radna mjesta te su omogućavale dodatno osposobljavanje ili prekvalifikaciju radne snage u zemljama EU-a.
Paralelno s promjenama koje su se događale u društvenom i svijetu rada, oblikovali su se i ciljevi ovog instrumenta namijenjenog strukturnim reformama te su temelji ESF-a postali osposobljavanje, otvaranje radnih mjesta i promicanje socijalnog uključivanja.
Prioriteti financiranja iz ESF-a u Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020. su visoka zapošljivost i mobilnost radne snage, socijalno uključivanje, obrazovanje i cjeloživotno učenje te dobro upravljanje.
Pozivamo sve zainteresirane da se upoznaju sa sadržajem europske baze projekata, kao dodatni poticaj za razvoj novih ideja i oblika suradnje u sklopu predstojećih natječaja u sklopu Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj.
 
Europska baza projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda

 

 
ESF u Hrvatskoj