U Ludbregu održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Ludbregom organizirao je u utorak, 26. svibnja 2015., u Ludbregu jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

 
Radionici je prisustvovalo 20 predstavnika iz jedinica lokale i područne (regionalne) samouprave, udruga, obrazovnih ustanova i razvojnih agencija zainteresiranih za prijavu projektnih prijedloga na naredni natječaj (1. rujna 2015.) u sklopu ovog Programa. 
 
Na narednom roku za prijavu bit će moguće prijaviti projektne prijedloge samo na dvije mjere - Bratimljenje gradova i Umrežavanje gradova. Stoga smo se u odabiru sudionika vodili kriterijima prihvatljivosti prijavitelja.
 
Polaznike je u ime Grada Ludbrega pozdravio gradonačelnik, g. Dubravko Bilić, koji je istaknuo važnost suradnje lokalne uprave i civilnog društva, te korištenje mogućnosti koje pružaju programi Europske unije.
U uvodnom dijelu radionice predstavljeni su ciljevi i prioriteti narednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava te primjeri projekata koji su financirani u prošloj godini te u prošlom Programskom razdoblju (2007-2013). Projekte su predstavili Petar Čavlović iz Grada Varaždina te Jasna Štampar-Ivanović iz Općine Goričan.
 
U popodnevnom dijelu radionice sudionici su radili na razvijanju konkretnih projektnih prijedloga.
 
U nastavku donosimo prezentaciju i fotografije s događanja.