Konzultacije o natječajima za OCD u okviru Europskog socijalnog fonda

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske jedno je od tijela uključenih u provedbu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“, odnosno Europskog socijalnog fonda, u okviru kojeg su planirana značajna sredstva za sufinanciranje rada organizacija civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

U cilju što kvalitetnije pripreme za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014.-2020., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira javno savjetovanje sa zainteresiranim predstavnicima organizacija civilnog društva o okvirnom planu natječaja koje planira raspisati u 2015. godini:

• Podrška volonterskim centrima za provedbu programa edukacije koordinatora volontera u OCD-ima i javnim ustanovama
• Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice - faza I
• Podrška razvoju partnerstava OCD-a i visoko-školskih ustanova za provedbu programa društveno-korisnog učenja (service learning)
• Osnaživanje doprinosa OCD-a za provedbu programa građanskog odgoja i obrazovanja - faza I
• Podrška partnerskim inovativnim projektima civilnog, javnog i poslovnog sektora za ponovno korištenje otvorenih javnih podataka i razvoj ICT/mobilnih aplikacija za kvalitetnije sudjelovanje građana u lokalnom odlučivanju - faza I

Pozivamo sve zainteresirane predstavnike organizacija civilnog društva da nam se pridruže 23. travnja 2015. godine u 10 sati, u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb. Prijavu za sudjelovanje, uz naznaku imena organizacije sudionika, moguće je poslati putem maila na esf@uzuvrh.hr do 21. travnja 2015. godine.