U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb održano predstavljanje programa Europa za građane 2014 – 2020

Pučko otvoreno učilište Zagreb, u suradnji s Uredom za udruge Vlade RH, ali i drugim partnerima, organizirao je osposobljavanje za pripremu EU projekata u kulturi za sve zainteresirane predstavnike zagrebačkih gradskih kulturnih centara. Cilj ovih događanja je educirati i motivirati zaposlenike centara za izradu i prijavu projekata na EU natječaje kako bi proširili i dopunili svoje programe u gradskim četvrtima.

U nizu od šest predavanja, sudionici su mogli saznati detaljne informacije o EU politikama u području kulture, medija i obrazovanja, projektnom ciklusu, te o nekoliko programa Unije (Europa za građane, Erasmus+, Kreativna Europa) i Europskom socijalnom fondu iz kojih mogu osigurati sredstva za vlastite projekte.

Program Europa za građane, to jest njegova struktura, ciljevi i prioriteti, kao i kriteriji, pravila te procedure za dobivanje bespovratnih sredstava, predstavljeni su u ponedjeljak, 9. veljače. Ukupno 42 sudionika i sudionica informiralo se o osnovnim uvjetima natječaja u sklopu Programa, te ujedno imalo priliku čuti iskustvo iz provedbe projekta Danube Networkers – Neighbours at Work (DANET), kojeg je predstavila gđa Jasna Ćurin, voditeljica Sveučilišta za treću životnu dob, POUZ.