U Rijeci održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa Osnovnom školom „Nikola Tesla“ Rijeka, održao je u četvrtak, 29. siječnja 2015. godine, radionicu o mogućnostima financiranja projekata kroz program “Europa za građane 2014. – 2020.“ Ukupno 48 predstavnika/ca škola, organizacija civilnoga društva, knjižnica te općina i gradova, upoznato je s mogućnostima financiranja projekata u sklopu Programa u financijskom razdoblju 2014.-2020., s posebnim naglaskom na sljedeći rok za prijavu projektnih prijedloga 2. ožujka 2015. godine.
 
                             
 
Prisutne je pozdravila predstavnica Grada Rijeke Jolanda Todorović, koja je istaknula važnost umrežavanja dionika na lokalnoj i europskoj razini, te prijavljivanja projekata na program Europa za građane, ali i sve ostale vrste programa koje nude mogućnosti za realizaciju zajednički definiranih projekata. Orjana Marušić Štimac, psihologinja u OŠ Nikola Tesla je u ime škole pozvala na nastavak suradnje i predložila ponovni sastanak svih prisutnih na dodatnu radionicu na kojoj će biti moguće unaprijediti konkretne projektne prijave prije samog slanja Izvršnoj agenciji za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike, koja je nadležna za ocjenjivanje i praćenje provedbe projekata u sklopu ovog programa.

                                        

U početnom dijelu radionice djelatnice Ureda za udruge predstavile su ciljeve i prioritete financiranja u programskom razdoblju 2014. – 2020. s posebnim naglaskom na godišnje prioritete za 2015. godinu. Predstavljeni su i struktura programa, kriteriji, pravila i procedure za dobivanje bespovratnih sredstava. Mladen Kešer iz Općine Kalnik predstavio je projekt „U potrazi za zlatnim vrijednostima, za budućnost EU„ koji je proveden u 2014. godini, uz potporu sredstava iz programa Europa za građane.

Popodnevni dio bio je predviđen za individualno savjetovanje sa zainteresiranim sudionicima programa, koji su se podijelili u šest timova i unapređivali svoje projektne ideje sa djelatnicama Ureda za udruge.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti 
ovdje.