Radionica programa Europa za građane u Rijeci, 29. siječnja 2015.

Osnovna škola „Nikola Tesla“, u suradnji s Uredom za udruge Vlade RH organizira predstavljanje programa Europa za građane 2014.-2020. Radionica će se održati u četvrtak, 29. siječnja 2015. godine s početkom u 10:00 sati, u dvorani OS „Nikola Tesla“, Trg Ivana Klobučarića 1, Rijeka.
 
Program Europa za građane 2014.-2020. usmjeren je na promociju aktivnog europskog građanstva te poticanje aktivnog sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Ciljevi Programa jesu podizanje svijesti građana u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i zajedničkih vrijednosti te poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja i razumijevanja procesa donošenja odluka na razini EU-a.
 
Radionica je namijenjena predstavnicima tijela javne vlasti, gradova i općina te neprofitnim organizacijama (udrugama, zakladama, kulturnim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, think-tankovima), a cilj je radionice upoznati sudionike s ciljevima programa, rokovima za prijavu, postupkom prijave te pružiti stručnu pomoć potencijalnim prijaviteljima u izradi projektnih prijava.
Predlažemo zainteresiranima da prouče Programski vodič, kojeg možete pronaći na stranicama Ureda za udruge i glavni je referentni dokument za prijavitelje projekata, kako bi radionica bila što produktivnija.
 
Tijekom radionice bit će predstavljen i primjer dobre prakse, tj. jedan od projekata koji je u 2014. godini dobio sredstva iz programa Europa za građane.
 
Radionicu će voditi predstavnici Ureda za udruge koji će i u novom programskom razdoblju imati ulogu Nacionalne kontakt točke za ovaj Program.
 
Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do utorka, 27. siječnja 2015. godine, na adresu e-pošte europazagradane@uzuvrh.hr. Za sva dodatna pitanja oko Programa kontaktirajte nas na brojeve telefona 01/4599 872.
 
Poziv

Program radionice