Radionica programa Europa za građane u Slavonskom Brodu, 3. veljače 2015.

 Europski dom Slavonski Brod, u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge organizira predstavljanje programa Europa za građane 2014.-2020. Radionica će se održati u utorak, 3. veljače 2015. godine s početkom u 10:00 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Matije Mesića 9, Slavonski Brod.

 
Program Europa za građane 2014.-2020. usmjeren je na promociju aktivnog europskog građanstva te poticanje aktivnog sudjelovanja europskih građana u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Ciljevi Programa jesu podizanje svijesti građana u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i zajedničkih vrijednosti te poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja i razumijevanja procesa donošenja odluka na razini EU-a.   

Radionica je namijenjena predstavnicima tijela javne vlasti, gradova i općina te neprofitnim organizacijama (udrugama, zakladama, kulturnim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, think-tankovima), a cilj je radionice upoznati sudionike s ciljevima programa, rokovima za prijavu, postupkom prijave te pružiti stručnu pomoć potencijalnim prijaviteljima  u izradi projektnih prijava. Predlažemo zainteresiranima da prouče Programski vodič, glavni referentni dokument za prijavitelje projekata, kako bi radionica bila što produktivnija.

Tijekom radionice bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno projekti koje je proveo Europski dom Slavonski Brod. Projekte će predstaviti Božica Sedlić, predsjednica Europskog doma Slavonski Brod.

Radionicu će voditi predstavnici Ureda Vlade RH za udruge koji će i u novom programskom razdoblju imati ulogu Nacionalne kontakt točke za ovaj Program.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do petka, 30. siječnja 2015. godine, na adresu e-pošte europazagradane@uzuvrh.hr. Za sva dodatna pitanja oko Programa kontaktirajte nas na brojeve telefona 01/4599 821 ili 873.

Program radionice