Održana informativna radionica za potencijalne prijavitelje na natječaje financirane iz Europskog socijalnog fonda i objavljena pitanja i odgovori

Ured Vlade RH za udruge organizirao je informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na dva natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava koji su objavljeni u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013. te financirani iz Europskog socijalnog fonda.

   

Cilj natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“ jest unaprijediti sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačati partnerstva i suradnju civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga.

Drugi natječaj, „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“, ima za cilj jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za dobivanje javnih sredstava za provedbu rješenja posebno prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond. Ovaj natječaj namijenjen je OCD-ima koji dosad nisu stekli iskustvo u provedbi projekata u svojstvu nositelja financiranih iz pretpristupnih fondova EU-a.

   

Radionici su prisustvovali predstavnici OCD-a aktivnih u području skrbi za starije i nemoćne, rada s ranjivim društvenim skupinama, rehabilitacije ovisnika, savjetovanja za mlade, zapošljavanja osoba s invaliditetom, volonterstva te predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave. Ostalim zainteresiranima osiguran je prijenos putem video streaminga.

Tijekom kolovoza i rujna bit će organizirane dodatne informativne radionice o čemu ćemo vas obavijestiti putem naše mrežne stranice.

Prezentaciju s današnje radionice možete preuzeti ovdje.

 

 

 

31. srpnja 2014. objavljena su pitanja i odgovori za oba natječaja te su dostupna putem sljedeće poveznice - "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga" i "Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj" te na stranici www.strukturnifondovi.hr