Regionalna konferencija „Partnerstvo države i civilnog društva za otvoreno i transparentno donošenje propisa u zemljama jugoistočne Europe“

Regionalna konferencija „Partnerstvo države i civilnog društva za otvoreno i transparentno donošenje propisa u zemljama jugoistočne Europe“, u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH uz podršku Zaklade Konrad Adenauer održava se u srijedu, 23. travnja 2014. s početkom u 9:00 u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (Multimedijska dvorana), Petrinjska 18a, Zagreb.
 
Konferenciju će otvoriti zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u RH, Joško Klisović, Povjerenica za informiranje, dr.sc. Anamarija Musa, te Thorsten Geissler, Direktor Programa vladavine prava u jugoistočnoj Europi Zaklade Konrad Adenauer.
 
Preko pedeset stručnjaka iz državnih tijela i organizacija civilnog društva raspravit će dosadašnja postignuća i izazove u razvoju otvorenijih i transparentnijih procesa donošenja propisa te utvrditi jasnije pokazatelje praćenja napretka na ovom području.
 
Očekuje se da će konferencija dati dodatan doprinos jačanju suradnje države i civilnog društva u poboljšanju standarda pristupa informacijama te dodatnom otvaranju procesa donošenja propisa u Hrvatskoj i zemljama jugoistočne Europe.