Poziv za prijavu na Natječaj za financiranje projekata udruga usmjerenih promociji i zaštiti prava djece i podršci obitelji

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene na unapređenje i zaštitu prava djece i podrške obitelji da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece.

Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, strukovnim udrugama, školama, fakultetima, centrima za socijalnu skrb, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili ostalim javnim institucijama.
 
Najveći iznos koji će se moći ostvariti po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna, a ukupan osigurani iznos za ovaj Poziv je 1.100.000,00 kuna.
 
U svrhu koordiniranog i strateškog planiranja ulaganja na ovom području, ovaj natječaj objavljuje Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge, a važnu podršku u provedbi natječaja te budućem praćenju i vrednovanju ugovorenih projekata daju četiri regionalne zaklade, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.
 
Detaljne upute za prijavitelje dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih (www.mspm.hr) i regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom Natječaju (www.zamah.hr; www.civilnodrustvo-istra.hr; www.zaklada-slagalica.hr; www.zaklada-dadic.hr). 
 
Rok za prijavu projekata je 28. travnja 2014.