Regionalna radionica - Kako pratiti napredak na području suradnje države i civilnog društva u procesu pristupanja Europskoj uniji?

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u suradnji s Centrom izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizira u petak, 22. studenog 2013. regionalnu radionicu pod nazivom Kako pratiti napredak na području suradnje države i civilnog društva u procesu pristupanja Europskoj uniji?

Radionica će okupiti predstavnike državnih tijela nadležnih za suradnju s organizacijama civilnog društva u zemljama Jugoistočne Europe, kao i nekoliko međunarodnih stručnjaka za ovo područje.

Na radionici će se raspravljati o mogućnostima bolje suradnje među državnim tijelima u zemljama jugoistočne Europe u svrhu jačanja sposobnosti za konstruktivni dijalog s civilnim društvom, ali i kvalitetnijeg praćenja napretka u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva. Također, provest će se rasprava o Smjernicama Europske komisije za podršku civilnom društvu u razdoblju 2014.-2020. koje je izradila Opća uprava Europske komisije za proširenje.

Ova se radionica uklapa u ključne prioritete razvojne suradnje Republike Hrvatske usmjerene razmjeni iskustava iz procesa pristupanja EU sa zemljama Jugoistočne Europe.