Rasprava - Europska godina građana, Dubrovnik, 24. rujna 2013.

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge, u suradnji s Hrvatskom alijansom za  Europsku godinu građana, organizira raspravu „Kako potaknuti bolju suradnju građana, organizacija civilnog društva i lokalne uprave“ povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. 

Rasprava će se održati u Narodnoj knjižnici Grad, u utorak, 24. rujna 2013. godine, s početkom u 9.30 sati. Na raspravu, i predstavljanje primjera dobre prakse korištenja EU programa „Europa za građane“, pozvani su predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva i neprofitnih organizacija, te građani. Svrha održavanja rasprave jest poticati građane na daljnje uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.
 
Tijekom programa, predstaviti ćemo ukratko mogućnosti financiranja projekata u sklopu Programa Europa za građane za koji je Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge nacionalna Kontakt točka. Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizije napretka. Cilj je identificirane probleme na lokalnoj i regionalnoj razini uobličiti u konkretne projektne prijedloge relevantne za natječaje koji se raspisuju u sklopu Programa Europa za građane.
 
Molimo Vas da svoje sudjelovanje na raspravi potvrdite što je prije moguće, putem e-pošte na europazagradane@uzuvrh.hr ili na broj telefona 01/ 4599 821 ili 4599 810.
 
Dnevni red