Poziv na predlaganje predstavnika civilnog društva u Odboru za novčane naknade žrtvama kaznenih djela

Sukladno Zakonu o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela (NN 80/08, 27/11), Ministarstvo pravosuđa RH zatražilo je od Ureda Vlade RH za udruge imenovanje predstavnika civilnog društva u Odbor za novčane naknade žrtvama kaznenih djela.

Odbor čine predsjednik i četiri člana, od kojih je jedan član predstavnik civilnog društva iz područja zaštite žrtava kaznenih djela. Članovi odbora, odnosno njihovi zamjenici moraju imati odgovarajući sveučilišni diplomski studij i najmanje pet godina radnog iskustva na svom stručnom području.
 
Prema dugogodišnjoj dobroj praksi, Ured Vlade RH za udruge u postupcima odabira predstavnika civilnog društva u razna savjetodavna tijela, radne skupine i odbore surađuje sa Savjetom za razvoj civilnog društva, koji okuplja demokratski izabrane predstavnike udruga iz dvanaest područja djelovanja, predstavnike zaklada, sindikata i udruga poslodavaca te predstavnike državnih tijela.
 
Molimo sve zainteresirane da do 23. kolovoza 2013. putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana i dva zamjenika u Odbor.  Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga iz navedenog područja (zaštita i promicanje ljudskih prava), a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje. Glasanje će se obaviti elektroničkim putem do 30. kolovoza 2013., sukladno članku 13. Poslovnika Savjeta za razvoj civilnog društva.
 
Dopis Ministarstva pravosuđa