Poziv na panel raspravu „Otvoreno i odgovorno protiv korupcije“, Split

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u sklopu nacionalnog događanja Dana otvorenih vrata udruga 2013. u Splitu organizira panel raspravu na temu „Otvoreno i odgovorno protiv korupcije“. Rasprava će se održati u suradnji s Udrugom za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus u četvrtak 13. lipnja 2013. od 10:00 do 13:00 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica Slobode 2.

Svrha rasprave je otvoriti dijalog o utjecaju organizacija civilnoga društva u borbi protiv korupcije u Republici Hrvatskoj i važnosti suradnje s tijelima javne vlasti u izgradnji transparentnog  i odgovornog sustava upravljanja. Uz predstavnike udruga, očekujemo sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija, jedinica lokalne i područne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova, akademske zajednice  i medija.
 
Panel rasprava će ujedno biti prigoda za upoznavanje šire javnosti s nedavno započetim dvogodišnjim projektima unutar IPA 2010 grant sheme „Potpora naporima OCD-a za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije“ u sklopu kojeg su ugovorena 3 projekta ukupne vrijednosti 4,457.730,75 KN od čega se veći dio sufinanciranja, 90%, odnosi na sredstva EU  (3,415.678,52 KN) i sredstva koja osigurava Ured Vlade RH za udruge (426.911,81 KN).
 
Molimo sve zainteresirane za panel raspravu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka  10. lipnja 20113. na mail luka.margan@uzuvrh.hr.
 
Agenda
 
Popis projekata ugovorenih u sklopu darovnice IPA 2010 „Potpora naporima OCD-a za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije“
 
U slučaju dodatnih pitanja molimo obratite nam se na broj telefona 01/4599-873.