Rasprava i radionica – Europska godina građana 2013., Sisak, 6. svibnja 2013. godine

 Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira raspravu „Sudjelovanje građana u procesima odlučivanja“ povodom obilježavanja Europske godine građana 2013.

Rasprava će se održati u Gradskoj vijećnici u Sisku, u ponedjeljak, 6. svibnja 2013. godine, s početkom u 9 sati. Na raspravu, i radionicu koja će uslijediti nakon rasprave, pozvani su predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva i neprofitnih organizacija te građani.
 
Svrha održavanja rasprave jest poticati građane na kontinuirano uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.
 
Po završetku rasprave bit će održana radionica za potencijalne prijavitelje na natječaje raspisane u sklopu Programa Europa za građane za koji je Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge nacionalna Kontakt točka.
 
Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizije napretka.
 
Cilj radionice jest identificirane probleme na lokalnoj i regionalnoj razini uobličiti u konkretne projektne prijedloge relevantne za natječaje koji se raspisuju u sklopu Programa Europa za građane.
 
Molimo Vas da svoje sudjelovanje na raspravi i radionici potvrdite što je prije moguće, putem e-pošte na europazagradane@uzuvrh.hr ili na broj telefona 01/ 4599 873.
 
Dnevni red preuzmite ovdje.