Rasprava i radionica - Europska godina građana, Vukovar, 23. travnja 2013.

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira raspravu „Sudjelovanje građana u procesima donošenja odluka“ povodom obilježavanja Europske godine građana 2013.
 
Rasprava će se održati u Gradskom muzeju Vukovar, u utorak, 23. travnja 2013. godine, s početkom u 9 sati. Na raspravu, i radionicu koja će uslijediti nakon rasprave, pozvani su predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva i neprofitnih organizacija, te građani. Svrha održavanja rasprave jest poticati građane na daljnje uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.
 
Po završetku rasprave bit će održana radionica za potencijalne prijavitelje na natječaje raspisane u sklopu Programa Europa za građane za koji je Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge nacionalna Kontakt točka. Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizije napretka. Cilj radionice jest identificirane probleme na lokalnoj i regionalnoj razini uobličiti u konkretne projektne prijedloge relevantne za natječaje koji se raspisuju u sklopu Programa Europa za građane.
 
Molimo Vas da svoje sudjelovanje na raspravi i radionici potvrdite što je prije moguće, putem e-pošte na europazagradane@uzuvrh.hr  ili na broj telefona 01/ 4599 873.
 
Dnevni red