Okrugli stol "Što su to društvene inovacije i kako ih provoditi u Hrvatskoj?"

Laboratorij za društvene inovacije, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i CERANEO u suradnji s veleučilištem VERN' i HUB Inicijativom Zagreb, organiziraju okrugli stol pod nazivom "Što su to društvene inovacije i kako ih provoditi u Hrvatskoj?". Okrugli stol će se održati u četvrtak, 25. listopada 2012. godine u VERN' Forumu, dvorana 200 (Iblerov trg 10, II. kat, Importanne Galleria), Zagreb (http://www.vern.hr/o-vernu/lokacija), s početkom u 14.00 sati.
 
Cilj okruglog stola jest upoznati se sa smjernicama i trendovima Europske unije na području društvenih inovacija, predstaviti primjere dobre prakse, te definirati mogućnosti promocije i provedbe društvenih inovacija u tijelima državne uprave, javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj.
 
Društvene inovacije uključuju nove strategije, koncepte, ideje, procese, usluge, ciljeve, poslovne modele, alate i metodologije, ili kombinaciju svega navedenog, što doprinosi zadovoljavanju društvenih potreba. Također, podrazumijevaju promjenu odnosa između pružatelja usluga i korisnika, javnih vlasti i drugih zainteresiranih strana te između ljudskog i fizičkog kapitala.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže u raspravi o društvenim inovacijama koja može postaviti temelje budućeg rada ključnih institucija na području promocije, mapiranja i provedbe društvenih inovacija, kako u kontekstu pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, tako i u okviru programiranja sredstava Strukturnih fondova Europske unije.
 
Prijave za sudjelovanje na okruglom stolu slati putem e-pošte na: info@socinnovationlab.org najkasnije do 20. listopada 2012. godine. 
 
Program okruglog stola možete preuzeti ovdje.