Održana druga sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske

U srijedu, 5. rujna 2012., u zgradi Vlade Republike Hrvatske, održana je druga sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Sjednicom je, po ovlaštenju potpredsjednice Vlade Milanke Opačić, predsjedavao ravnatelj Vladinog Ureda za udruge, dr. sc. Igor Vidačak.
Na sjednici se raspravljalo o sektorskim analizama ministarstava i drugih institucija koje financiraju projekte i programe udruga, te je predstavljen Prijedlog plana natječaja za projekte i programe organizacija civilnoga društva u 2013. na razini tijela državne uprave izrađen temeljem dostavljenih sektorskih analiza.
Sudionicima sastanka također je predstavljen Prijedlog raspodjele sredstava od igara na sreću u 2013. kojeg je izradio Ured za udruge na temelju analiza prioritetnih sektorskih problema koji se u 2013. godini planiraju rješavati u suradnji s udrugama/organizacijama civilnog društva i prijedlozima financijskih sredstava za pojedine natječaje, javne pozive odnosno zakonom propisane javne potrebe.
Nakon očitovanja svih tijela na ovaj Prijedlog, Ministarstvo financija izradit će Prijedlog uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu, paralelno sa državnim proračunom.