TACSO objavio natječaje za kratkoročne stručnjake za procjenu kapaciteta zaklada lokalnih zajednica te za vanjsku evaluaciju Savjeta za razvoj civilnoga društva u Hrvatskoj

TACSO je objavio dva natječaja za kratkoročne stručnjake.

Prvi se tiče procjene kapaciteta zaklada lokalnih zajednica, u cilju doprinosa razvoju filantropije na lokalnoj razini, a posebno razvoju zaklada lokalnih zajednica kao glavnih izvora financiranja za male organizacije civilnoga društva u ruralnim krajevima. Procjenom kapaciteta trebat će se identificirati zaklade lokalnih zajednica u Hrvatskoj te procijeniti njihovi kapaciteti za korištenje EU sredstava u predstojećem razdoblju, a posebice po pristupanju RH EU.
 
Drugi natječaj tiče se vanjske evaluacije Savjeta za razvoj civilnoga društva u Hrvatskoj, za razdoblje 2007. – 2012. Ova evaluacija jedna je od mjera Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2012. do 2016. godine, kojom se želi poboljšati učinkovitost postojećih mehanizama potpore razvoju civilnoga društva te uspostaviti nove vrste i modele institucionalnih rješenja.