Javna rasprava na temu „Partnerstvo za otvorenu vlast - odgovornost i transparentnost rada trgovačkih društava u državnom vlasništvu"

Ured za udruge, Ministarstvo pravosuđa, GONG i Transparency International Hrvatska zajednički organiziraju javnu raspravu na temu „Partnerstvo za otvorenu vlast - odgovornost i transparentnost rada trgovačkih društava u državnom vlasništvu“.

Javna rasprava će se održati u petak, 13. srpnja 2012. godine, od 9.30 do 12.00 sati, u Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora.

Organizacija javne rasprave u suradnji državnih tijela i organizacija civilnog društva uklapa se u provedbu mjera Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2012.-2013., koji je Vlada RH prihvatila na sjednici održanoj 5. travnja 2012. godine, a ujedno je i riječ je o provedbi jedne od aktivnosti Akcijskog plana - aktivnosti 8.4. Provesti javnu raspravu o financijskim izvješćima svih trgovačkih društava od posebnog državnog interesa, za čiju provedbu je u svojstvu nositelja zadužen Ured za udruge Vlade RH.

Nacrt programa javne rasprave dostupan je ovdje.
 

Na javnoj raspravi će Ministarstvo pravosuđa predstaviti 4. objedinjeni izvještaj o provedbi Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu za razdoblje 2010.-2012., koji je dostupan ovdje.