Predstavljeni projekti udruga ugovoreni u sklopu IPA 2009 u području provedbe programa inovativnih socijalnih usluga

Šest projekata udruga ugovorenih u okviru programa IPA 2009 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa inovativnih socijalnih usluga u područjima posebne državne skrbi predstavljeno je u srijedu, 30. svibnja 2012., u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u Informacijskom centru EU, u Zagrebu.
 

 


U sklopu navedenog IPA 2009 natječaja, šest udruga i sedamnaest partnerskih organizacija diljem Hrvatske ugovorilo je potporu vrijednu više od 7 milijuna kuna (1.012.500,00 eura) za aktivnosti pružanja programa inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi. Ured za udruge u svojstvu korisničke institucije pripremao je natječajnu dokumentaciju i sudjeluje u  praćenju provedbe ovih projekata, u uskoj suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje.

               

Događanje je okupilo preko pedeset predstavnika organizacija civilnog društva, tijela državne uprave, veleposlanstava u RH te Delegacije EU u RH, a u uvodnom dijelu sudionicima su se obratili g. Paolo Berizzi,šef Odjela za politička, gospodarska i trgovinska pitanja, tisak i informiranje Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, g. Domagoj Šimunović, v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, gđa Maja Sporiš, pomoćnica Ministrice socijalne politike i mladih i Igor Vidačak, v.d. ravnatelja Ureda za udruge.

              
 
U poslijepodnevnom dijelu događanja održana je radionica za korisnike navedene sheme bespovratnih sredstava s ciljem informiranja korisnika o obvezama koje proizlaze ih ugovora i načinu administriranja projekta.
 
Popis ugovorenih projekata možete preuzeti ovdje.