Najava Dana udruga 2012.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa TACSO - uredom tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva organizira Dane udruga 2012. koji će se održati u Zagrebu od 14. do 16. lipnja 2012.

Ovogodišnji Dani udruga pokušat će odgovoriti na pitanje o mogućim načinima učinkovite provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva. Prvoga dana na panel raspravi razgovarat će se o poticajnom okruženju za razvoj civilnoga društva do 2016., dok će drugi dan konferencije  ponuditi nekoliko okruglih stolova i rasprava o temama sadržanima u nacrtu teksta nove Nacionalne strategije, organiziranih u suradnji s organizacijama civilnoga društva i javnim institucijama. Kako bi se rad udruga približio građanima te potaknuo veći aktivizam svih društvenih skupina, u suradnji sa zainteresiranim organizacijama iz cijele Hrvatske u subotu, 16. lipnja, planiraju se Dani otvorenih vrata udruga.
 
U narednom razdoblju, na mrežnim stranicama organizatora konferencije, moći ćete pronaći nacrt programa te detaljnije informacije o mogućnostima prijave na događanje, kao i javni poziv organizacijama civilnoga društva iz cijele Hrvatske zainteresiranima za aktivno sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga.