Savjetovanje o Nacrtu Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2012.-2014.

Ured za suzbijanje zlouporabe droge Vlade Republike Hrvatske pokrenuo je 09. veljače 2012. internetsko savjetovanje o Nacrtu Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2012.-2014.

 
Akcijski plan suzbijanja zlouporabe droga za 2012.-2014. godinu dokument je koji se donosi za trogodišnje razdoblje i proizlazi iz Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga (2012. - 2017.). Osnovni cilj ovog Akcijskog plana je osigurati odgovornost za provedbu sveukupne nacionalne politike borbe protiv ovisnosti, te omogućiti uspostavu multidisciplinarnog, integriranog i učinkovitog pristupa suzbijanju zlouporabe droga na nacionalnoj i lokalnoj razini. Na temelju Akcijskog plana donose se provedbeni programi mjera i aktivnosti koje usvaja Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, dok njihovo provođenje putem suradnje i koordinacije s tijelima državne uprave, jedinicama lokalne područne (regionalne) samouprave i nevladinim organizacijama prati Ured za suzbijanje zlouporabe droga.
 
Internetska javna rasprava otvorena je od 09. veljače do 09. ožujka 2012., a detaljne upute oko toga kako se uključiti potražite ovdje.