Akcijski plan za inicijativu Partnerstvo za otvorenu vlast - javno savjetovanje o prioritetnim pitanjima

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je u utorak, 31. siječnja 2012. godine javnu raspravu pod nazivom „Partnerstvo za otvorenu vlast“. Skup je održan u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova te veleposlanstvom SAD-a, uz financijsku pomoć Europske unije u okviru projekta IPA 2009 “Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije“ kojeg provodi PARTICIP GmbH. Dio je to javnog savjetovanja o prioritetnim pitanjima koja bi se trebala rješiti mjerama nacionalnog Akcijskog plana, na čijem će ispunjavanju Republika Hrvatska u okviru ove inicijative raditi u narednome razdoblju.

Stoga pozivamo organizacije civilnoga društva i druge dionike zainteresirane javnosti na dostavu pisanih komentara, odnosno, dostavu prijedloga vezanih uz identificiranje prioritetnih mjera. Dokument koji je pripremljen u svrhu javnog savjetovanja možete pronaći ovdje. Rok za dostavu prijedloga je 13. veljače 2012., a svoje komentare dostavite na adresu: sandra.pernar@uzuvrh.hr

Dodatno napominjemo kako više informacija o samoj raspravi možete pronaći na mrežnim stranicama Ureda za udruge, a detaljnije o samoj inicijativi Partnerstvo za otvorenu vlast možete pronaći ovdje.

Svi pristigli doprinosi će biti razmotreni te će se temeljem njih izrađivati i sam nacrt Akcijskog plana. Očekuje se da će tako izrađen nacrt krajem veljače ili početkom ožujka biti ponuđen Savjetu inicijative, osnovanom odlukom Vlade Republike Hrvatske od 26. siječnja 2012.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se na ovaj način uključiti u savjetovanje.