Javna rasprava - Partnerstvo za otvorenu vlast

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u utorak, 31. siječnja 2012. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu organizira javnu raspravu pod nazivom „Partnerstvo za otvorenu vlast“. Javna rasprava se organizira uz financijsku pomoć Europske unije u okviru projekta IPA 2009 “Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije“ kojeg provodi  PARTICIP GmbH.

Naime, Republika Hrvatska je u kolovozu 2011. godine potvrdila svoje sudjelovanje u globalnoj međunarodnoj inicijativi „Partnerstvo za otvorenu vlast“ čija je svrha osigurati konkretan napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti, uključivanja i osnaživanja građana i civilnoga društva, borbe protiv korupcije te korištenja novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga koje javna uprava pruža građanima. 
 
S obzirom da su se sve države koje sudjeluju u inicijativi obvezale do kraja ožujka 2012. izraditi nacionalne akcijske planove, cilj je javne rasprave s civilnim društvom i zainteresiranom javnošću raspraviti prijedloge prioritetnih mjera i aktivnosti Republike Hrvatske u Akcijskom planu Partnerstva za otvorenu vlast, a koje se tiču fiskalne transparentnosti, pristupa informacijama, korištenja informacijskih tehnologija te sudjelovanja građana i civilnog društva.
 
Zbog ograničenih kapaciteta dvorane, molimo da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 30. siječnja do 12h, na e-mail: info@uzuvrh.hr odnosno tel: 45 99 810.