Javna rasprava o Nacrtu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga (2012. – 2017.)

Ured za suzbijanje zlouporabe droge Vlade Republike Hrvatske pokrenuo je 07. listopada 2011. javnu raspravu o Nacrtu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2012. – 2017. godine.

Ured stoga poziva zainteresiranu javnost da se u cilju transparentnosti rada svojim prijedlozima, kritikama i primjedbama uključi u izradu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga (2012. – 2017.). Svrha savjetovanja/rasprave i uključivanja jest prikupljanje informacija o interesima zainteresirane javnosti, stavovima i prijedlozima kako bi se podigla razina razumijevanja i prihvaćanja politika kao i uočavanja slabosti i negativnih učinaka pojedinih politika prije nastupanja štetnih posljedica. Gledajući s aspekta zainteresirane javnosti, ovo je prilika da svojim znanjem, iskustvom i stručnošću utječe na politiku, a svakako se stvara kredibilitet civilnog društva kao vrijednog izvora relevantnih stručnih mišljenja.
 
Internetska javna rasprava otvorena je od 07. do 24. listopada 2011., a detaljne upute oko toga kako se uključiti potražite ovdje.
 
Internetskoj javnoj raspravi prethodila je trodnevna Taiex radionica održana u Splitu (26.-28.09.2011.) na temu izrade Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje od 2012.-2017. godine na kojoj su sudjelovali EU stručnjaci kao i hrvatski stručnjaci - članovi Stručne radne skupine imenovani od nadležnih državnih tijela, nevladinih organizacija i stručnih institucija za izradu Nacionalne strategije. Konačni tekst nacrta Nacionalne strategije usklađen je sukladno smjernicama iz rasprave na radionici. Nakon završetka internetske javne rasprave te dodatnog usuglašavanja teksta s eventualnim primjedbama, krajem listopada isti će biti upućen nadležnim državnim tijelima i ustanovama u daljnju proceduru. Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.