Ured za udruge ugostio izaslanstvo iz Republike Kosovo

Ured za udruge Vlade RH ugostio je 30. svibnja 2011. izaslanstvo parlamentarnog Odbora za europske integracije i Zaklade za civilno društvo iz Republike Kosovo na njihovom studijskom putovanju.

Tijekom studijskog posjeta članovi izaslanstva iz Republike Kosovo upoznati su sa postojećim pravnim i institucionalnim okvirom za djelovanje i razvoj organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te sa budućim planovima i smjernicama daljnjeg razvoja suradnje i još veće uključenosti organizacija civilnoga društva kao strateškog partnera u procesu pristupanja EU.

Delegaciji iz Republike Kosovo detaljno je predstavljena struktura, aktivnosti , zadaća i uloga Ureda za udruge Vlade RH, Savjeta za razvoj civilnog društva te su upoznati sa zadaćama i ulogom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te drugim tijelima kao i modelima sudjelovanja organizacija civilnoga društva. Tijekom sastanka također su upoznati  sa mogućnostima i načinima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih i EU sredstava. Sastanak sa delegacijom iz Republike Kosovo pružio je mogućnost za obostranu korisnu razmjenu iskustava i znanja u području suradnje s organizacijama civilnoga društva.