Održani Dani udruga

U Puli je  od 26. do 28. svibnja 2011. održana manifestacija Dani udruga 2011. - Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. – vizija, strategija i akcija koju je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao u suradnji s TACSO – uredom tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije.

 
 
Dvjestotinjak sudionika i sudionica predstavnika organizacija civilnoga društva koji su u Pulu pristigli iz svih hrvatskih županija tijekom dva radna dana zajednički su razvijali prijedloge za viziju razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj kako bi pridonijeli nacrtu prijedloga Nacionalne strategije i akcijskog plana za razdoblje od 2012. do 2016. godine, i to putem suvremene metode otvorenog prostora (eng. Open space technology) koja omogućuje grupno promišljanje složenih tema i postizanje značajnih rezultata u relativno kratkom vremenu.
 
 
Tijekom posljednjeg dana manifestacije, sudionici i organizatori su zajednički obilježili Europsku godina volontiranja te su govorili o značaju volonterstva u Hrvatskoj. Završno su predstavljene i mogućnosti potpore razvoju volonterstva i civilnog društva u sklopu predstojećih natječaja iz fondova Europske unije.

    

 

 

Otvoreni prostor na Danima udruga

Evaluacijsko izvješće