U Puli započeli Dani udruga 2011

U Puli se od 26. do 28. svibnja 2011. godine održava manifestacija Dani udruga 2011. koju organizira Ured za udruge Vlade RH u suradnji s TACSO – uredom tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Ovogodišnji Dani udruga okupili su oko 150 sudionika, a bave se temom Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija. Namjera je ovog skupa stvoriti prostor i vrijeme za sudionike i sudionice da razgovaraju i kreativno oblikuju prijedloge za viziju razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj te tako pridonesu nacrtu prijedloga Nacionalne strategije i akcijskog plana za razdoblje od 2012. do 2016. godine. Novost ovogodišnjih dana udruga jest rad u skladu sa suvremenom metodom otvorenog prostora (eng. Open space technology) koja omogućuje grupno promišljanje složenih tema i postizanje značajnih rezultata u relativno kratkom vremenu. Završnog dana održavanja Dana udruga 2011., u subotu 28. svibnja obilježava se Europska godina volontiranja 2011. čime se Republika Hrvatska u tekućoj godini pridružuje državama Europske unije u obilježavanju 2011. kao Europske godine volontiranja.
 
U svečanom otvaranju ovogodišnjih Dana udruga 2011. sudjelovali su, između ostalih, Ivan Jakovčić, župan Istarske županije i Zrinka Vrabec Mojzeš, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske.
 
Predstojnik Ureda za udruge, Igor Vidačak, istaknuo je da su ovogodišnji Dani udruga u mnogome primjer sudioničke demokracije na djelu, te da se u izradi nove strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva moramo voditi načelima sudjelovanja, otvorenosti i odgovornosti što ovakav skup upravo i omogućuje.