Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o procjeni učinaka propisa

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske pokrenuo je danas javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o procjeni učinaka propisa, izrađenog u sklopu IPA 2007 Twinning projekta Razvoj sustava procjene učinka propisa u Republici Hrvatskoj, u suradnji s twinning partnerima: Northern Ireland Co-operation Overseas (NI-CO) i Ministarstvom pravosuđa Republike Estonije.

U pripremnoj fazi oblikovanja spomenutog Nacrta sudjelovala su i brojna tijela države uprave, strukovna udruženja i druge institucije, a javnost se u ovoj ranoj fazi izrade propisa može uključiti davanjem mišljenja, primjedbi i prijedloga na Nacrt prijedloga Zakona, i to u pisanom obliku. Primjedbe, prijedlozi i mišljenja mogu se dostaviti do 26. svibnja 2011. godine na adresu: Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske, Trg svetog Marka 2, 10000 Zagreb; putem elektroničke pošte na e-mail: zakonodavstvo@vlada.hr; ili putem telefax-a na broj: +38514569386.
 
Tijekom naprijed navedenog razdoblja Nacrt prijedloga Zakona bit će dostavljen i nadležnim središnjim tijelima državne uprave radi davanja mišljenja. Nakon što se razmotre sva prispjela mišljenja i prijedlozi sačinit će se Konačni tekst Nacrta prijedloga Zakona i tijekom mjeseca lipnja 2011. godine Nacrt prijedloga Zakona uputit će se Vladi Republike Hrvatske radi daljnjeg postupka.
 
Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Ureda za zakonodavstvo.