Državna nagrada za volontiranje

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je

 
Javni poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja
za dodjelu nagrade za volontiranje
 
Državna nagrada za volontiranje, koju dodjeljuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, dodjeljuje se za najznačajnije provedene aktivnosti pojedinaca/pojedinki i pravnih osoba u volonterskom radu i organiziranju volontiranja za razdoblje od 1. listopada 2009. do 1. listopada 2010., a sukladno Zakonu o volonterstvu.
 
Predlagatelj kandidata/kandidatkinje za Državnu nagradu za volontiranje može biti:
-       fizička osoba odnosno svaka osoba koja je državljanin/državljanka Republike Hrvatske, te
-       pravna osoba odnosno svi potencijalni organizatori volontiranja propisani Zakonom o volonterstvu (udruge, zaklade, fundacije, sindikati, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave).
 
Prijave kandidata/kandidatkinja za Državnu nagradu za volontiranje podnose se do 15. listopada 2010. i to poštom na adresu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Procjenu prijave predloženih kandidatkinja/kandidata obavit će Nacionalni odbor za razvoj volonterstva Vlade RH sukladno kriterijima navedenim u ovom Pozivu, te će rezultati biti objavljeni na stranicama Ministarstva u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Detaljnije informacije o ovom Pozivu kao i kriterije prijave možete pronaći ovdje.