Održane regionalne info radionice vezane uz natječaje IPA 2009 za sektor civilnoga društva

 

Ured za udruge Vlade RH u suradnji s TACSO projektom održao je u Zagrebu, Splitu i Osijeku regionalne informativne radionice vezane uz natječaje IPA 2009 za sektor civilnoga društva. U sklopu navedenog programa objavljena su dva natječaja. Prvi je usmjeren  na dodjelu sredstava bespovratne pomoći i to za projekte koji će doprinijeti jačanju uloge organizacija civilnog društva kao važnih dionika na lokalnoj razini u području pružanja socijalnih usluga kroz provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj. Drugi natječaj usmjeren je na osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva i njihovih partnerskih organizacija za preuzimanje aktivne uloge u javnom zagovaranju, nadgledanju i korektivnoj ulozi u odnosu na javni sektor u područjima demokratizacije i ljudskih prava.

Informativne radionice održane su:

- 14. srpnja 2010. u Zagrebu u EU Info centru te je na istoj prisustvovalo 59 potencijalnih podnositelja projektnih prijedloga;
- 19. srpnja 2010. u Splitu u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijska komora Split, na kojoj je prisustvovalo 37 potencijalnih podnositelja projektnih prijedloga;
- 21. srpnja 2010. u Osijeku u hotelu Osijek na kojoj je prisustvovalo 40 potencijalnih podnositelja projektnih prijedloga.
 
Navedene radionice vodile su članice Udruge za razvoj civilnog društva - SMART: Slađana Novota, Zvijezdana Schulz Vugrin i Gordana Forčić.
 
Materijale sa radionice možete preuzeti ovdje.