Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom „ Poštivanje ljudskih prava, zdravlja i dostojanstva u zatvorima - kako može pridonijeti civilno društvo?” od 13. do 16. srpnja 2010., Bruxelles

U sklopu programa People 2 People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesa za sudjelovanje predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva u studijskom posjetu pod nazivom „Poštivanje ljudskih prava, zdravlja i dostojanstva u zatvorima - kako može pridonijeti civilno društvo?” koji će se održati od 13. do 16. srpnja 2010. u Bruxellesu.

Cilj studijskog posjeta upoznavanje je međunarodnih i europskih pravnih osnova vezanih uz temu ljudskih prava zatvorenika. Studijsko putovanje uključit će i primjere aktivnosti na nacionalnoj i regionalnoj razini, te će se sudionicima i sudionicama otvariti mogućnost razmjene iskustava te umrežavanja međusobno, kao i s organizacijama civilnoga društva koje djeluju na europskoj razini.

Nacrt programa studijskog posjeta preuzmite ovdje, a o pokrivanju troškova pročitajte u Uputama za sudionike i sudionice.
 
Pri odabiru će se voditi računa da budu zastupljene organizacije iz različitih dijelova Hrvatske, a prednost će imati predstavnici i predstavnice organizacija koje djeluju na predmetnom području.
 
Zainteresirane molimo da najkasnije do 17. lipnja 2010. u 16:00  pošalju
-         pismo iskaza interesa (slobodnog formata, na engleskom jeziku),
-         obrazac za sudionike,
-         životopis u EU formatu
 
putem elektronske pošte p2p.hr@tacso.org.